Et Iberia-fly transporterer danske turister fra Torremolinos på en en-dagstur til Tanger (Tangier) på den anden side af Middelhavet i Marokko.

48 turister er på en endagstur til Tanger (Tangier ) i Marokko. De er på ferie med Spies-Rejser og Bangs Rejsebureau i den spanske by Torremolinos ved Costa del Sol. På eget initiativ har turisterne selv betalt 180 kr. for turen hos den lokale rejsearrangør Viajes Torremolinos. Første del af udflugten er en 40 minutters flyvetur til Tanger.

Flyet er lettet fra Malaga, og kl. 9:02 kontakter pilot Pablo Birales kontroltårnet i Tanger. Han fortæller, at han har motorproblemer, men forventer at lande normalt. Kontroltårnet giver ham landingsanvisninger. Der er hårdt vejr, tæt tåge og sigtbarheden er minimal, men det er ikke noget problem for piloten, som har fløjet denne tur mange gange. 

Det var ikke noget behageligt syn, der mødte os, da vi i aften kom til havnen for at modtage bådene, meget tyder på at ulykken skyldes en eksplosion, for flere af ligene havde fået alt tøjet revet af.
Cordt Bay, generalkonsul i Cadiz
I Politiken den 1. april 1965

Syv minutter senere, fem kilometer fra Marokkos kyst og 17 kilometer fra lufthavnen i Tanger styrter flyet ned. Det går så hurtigt, at piloten er chanceløs. Han kan ikke kan nå at nødlande.

48 passagerer heraf 28 danske og 5 besætningsmedlemmer omkommer. Kun to danske passagerer og en svensk pige overlever.

Læs om andre flykatastrofer

En gruppe ferieglade mennesker bliver en del af den værste flykatastrofe i De Forenede Arabiske Emiraters historie, da et Sterling Airways-fly flyver ind i et bjerg

I den nordlige ende af Middelhavet får et privat leaset Sterling Airways-fly også problemer under landingen og rammer havoverfladen

Den værste flykatastrofe i Danmark sker også i havet, da et privat leaset fly fra rederiet Wilhelmsen Line på vej fra Oslo til Hamborg styrter i Skagerrak

Skriv et svar